SRMA Mikro cijevi

SRMA mikro cijevi su namjenjene za polaganje u zemlju i polaganje u zaštinu cijev. Izrađene su od visoko kvalitetnog HDPE materijala u bojama i linijama po zahtjevu kupca.

SRMA mikro cijevi se mogu polagati na temperaturi i do -10°C, a idealna temperatura za uvlačenje cijevi je od 5°C do 20°C.Kod temperatura ispod tačke smrzavanja preporučujemo da špulne prije upuhavanja-uvlačenja uskladištite u zagrijan prostor na 12 do 24h.

– SRMA mikro cijevi je potrebno, kod vrelih ljetnjih dana, zaštiti od direktnog sunčevog zračenja. – Mikro cijevi fi10 imaju minimalan radijus savijanja R=60mm, kod podpornog savijanja, a kod slobodnog savijanja R=100 mm. – SRMA mikro cijevi su sa unutarnje strane uzdužno uzubljene, zbog lakšeg upuhivanja kablova sa staklenim nitima na velike dužine – Isporučuju na drvenim špulnama dimenzije Φ1200×380 i Φ700×380 – Prednosti SRMA mikro cijevi: Ušteda troškova ponovnog polaganja cijevi u zemlju. Maksimalno iskorištenje slobodnog prostora u cijevima. Fleksibilnost i moguća kombinacija boja i broja cjevčica. Idealna za primjenu u gradovima.